top of page

Zorg

We kunnen als mensheid steeds meer. In de laatste eeuw is de zuigelingensterfte sterk afgenomen en we worden steeds ouder. Technologische ontwikkelingen zorgen voor betere behandeling en een vlugger herstel. Deze ontwikkeling heeft zijn eigen problemen meegebracht. De vraag naar een plek in een verzorgingshuis groeit en de maatschappelijke kosten stijgen enorm. Duurzaam Oldebroek vindt het belangrijk dat we meer doen om gezond te leven.

Duurzaam Oldebroek streeft naar...

- een duurzaam zorgsysteem waarbij scholen, verenigingen en zorginstellingen samenwerken om vroegtijdig gezondheidsproblemen op te sporen. Met ondersteuning vanuit de gemeente kunnen ontwikkelingen zoals digitalisering en communicatie versterkt worden. 

- een betaalbaar gezond dieet. Het is belangrijk dat iedereen toegang heeft tot een gezond dieet. Duurzaam Oldebroek is van mening dat door het versterken van de regionale markt er meer gezonde producten aangeboden worden.

- een actieve samenleving zoals uitgelicht onder de kop 'Sport'.

- een gezonde leefomgeving. In een gezonde omgeving verkleint de kans op gezondheidsklachten. Een gezonde leefomgeving biedt rust en veiligheid. Centraal staat het vergroenen van de straat, het verminderen van luchtverontreiniging en het juist inpassen van zendmasten.

Zorg: Feature
bottom of page