top of page

Wonen

Een gezonde gemeente kunnen we alleen bouwen met mensen die zich goed voelen in hun omgeving. Het is daarom van belang dat we in een prettige, veilige en schone buurt wonen. Duurzaam Oldebroek streeft naar een woonomgeving waarin veel ruimte voor natuur én voor elkaar is. Door een gerichte invulling van de straat kunnen kinderen veilig spelen en buren elkaar ontmoeten.

Duurzaam Oldebroek streeft naar...

- een gemengde buurt met koop- en huur woningen voor alle doelgroepen. In de straat is veel ruimte voor groen en water. Met een opvallende bouwstijl krijgt de buurt karakter. Het is de kunst om te zoeken naar een balans tussen eenheid en speelsheid.

- een woonomgeving waarin ontmoeting en rust centraal staan. In de buurt zijn speelvelden en ontmoetingsplekken. Door gemotoriseerde voertuigen beperkt toe te laten wordt de buurt veilig en schoon.

- een groene buurt. Dit is goed voor onze gezondheid én de natuur. Ook wonen we prettiger in een groene omgeving. Ons streven is het 3-30-300 principe. Hierbij is vanuit ieder huis 3 bomen te zien, wordt de straat voor 30% door bladerdak bedekt en heeft iedereen binnen 300 meter een bos, park of groene ruimte waar die kan wandelen en recreëren.  

- woningen die voor een groot deel gemaakt zijn van duurzame materialen zoals baksteen, hout, riet, stro, wol en vezels. Deze materialen worden verkregen uit de regio.

Wonen: Goede doelen
bottom of page