top of page

Sport

Bewegen en sporten is belangrijk voor onze gezondheid. We worden er lichamelijk als mentaal sterker door. Voor kinderen zijn sport- en spelactiviteiten belangrijk voor de ontwikkeling. Naast intensief sporten is blijven bewegen goed voor ons lichaam. Door jezelf meer per voet of fiets te vervoeren vermindert de kans op gezondheidsklachten.

Duurzaam Oldebroek streeft naar...

- een beweegvriendelijke omgeving. Dit betekent dat de ordening van de buurt uitnodigt om te wandelen, fietsen of te sporten. Centraal hierbij staat dat er veel ruimte komt voor een groen wandel- en fietsnetwerk.

- een veilige speelomgeving voor kinderen. Zij moeten per voet of per fiets op een veilige manier een speelplaats kunnen bereiken. De nieuwe speelplaatsen zijn natuurlijk ingericht met veel ruimte voor natuur en water.

- sport die dichtbij de samenleving staat. Belangrijk bij sportverenigingen is dat deze op een veilige manier te bereiken zijn, en het liefst zo veel mogelijk per fiets. Het bijwonen van sportwedstrijden is een prettige manier om elkaar te ontmoeten. Daarom moeten sportcomplexen begaanbaar en dichtbij zijn.

- een samenwerking tussen sportclubs en scholen. Op deze manier kunnen kinderen op een goede en laagdrempelige manier in contact komen met verschillende sporten die in de gemeente worden aangeboden. Tegelijkertijd worden sporthallen en velden multifunctioneel gebruikt. De gemeente ondersteunt sporttoernooien tussen verschillende scholen in de gemeente/regio.

Sport: Feature
bottom of page