top of page

Afval

Afval is vaak een niet te gebruiken overblijfsel wat weggegooid wordt. Tegenwoordig kunnen we steeds beter ons afval gedeeltelijk hergebruiken of recyclen. Maar helaas is dat niet altijd even gemakkelijk. Sommige afvalstromen zijn moeilijk te recyclen of verliest zijn waarde na het behandelen. Tevens kost recycling veel energie en brengt het hoge kosten met zich mee. Het beste is om eigenlijk zo min mogelijk afval te produceren. Hierdoor besparen we grondstoffen en zijn we minder energie kwijt aan afvalverwerking, oftewel we hebben minder kosten.


Duurzaam Oldebroek streeft naar...

- een circulaire economie. Hierbij nemen we een voorbeeld aan de natuur. Wat voor de een afval is, is voor de ander een grondstof. Door in de regio meer samen te werken op het gebied van hergebruik kunnen we zorgen dat op die manier zo min mogelijk grondstoffen verloren gaan.

- de mogelijkheid om afvalvrij boodschappen te doen. Veel van ons voedsel is verpakt i.v.m. met transport. Duurzaam Oldebroek gelooft dat de lokale ondernemers hier een grote rol in kunnen spelen.

Afval: Feature
bottom of page